Clicky

Όρους Χρήσης

Όροι Χρήσης της Εταιρείας Μπαλαφούτης Ι. Ηλιακά Συστήματα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα solarcooking.com ανήκει στην εταιρεία Μπαλαφούτης Ιωάννης – Ηλιακά Συστήματα. Αριθμός ΓΕΜΗ 001837801000. Η επιχείρησή μας εκλαμβάνει ως δεδομένο το ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τους όρους χρήσης της πριν προβείτε σε δημιουργία λογαριασμού, αγορά προϊόντων, δωροεπιταγών και γενικότερη πλοήγηση στην ιστοσελίδα. Σας ενημερώνουμε ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αλλαγές των όρων χρήσης χωρίς να έχει την υποχρέωση να σας ειδοποιήσει για αυτές. Αν για κάποιο λόγο διαφωνείτε με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο τηλ. (+30) 210 3243010 ή ηλεκτρονικά στο info@solarcooking.com.

Α. Περιγραφή εταιρικής δραστηριότητας

Το ηλεκτρονικό κατάστημα solarcooking.com δραστηριοποείται στην λιανική και χονδρική πώληση προϊόντων ηλιακής/αιολικής ενέργειας και εξοπλισμού για φωτοβολταϊκά συστήματα. Το solarcooking.com δικαιούται να επιλέγει ελεύθερα τα προϊόντα που προβάλλει στις σελίδες του, με τη συγκατάθεση των συνεργατών του και μπορεί να τα αφαιρέσει από τους καταλόγους του χωρίς να ειδοποιήσει τους πελάτες/επισκέπτες/μέλη του.

Β. Πνευματικά Δικαιώματα - Αντιγραφή περιεχομένου της ιστοσελίδας

Η εταιρεία Μπαλαφούτης Ι. δεν επιτρέπει στους μη δικαιούχους να αντιγράφουν / να υποκλέπτουν τα κείμενα, τις φωτογραφίες προϊόντων, το λογότυπο, τα banners και οποιοδήποτε άλλο μέρος του περιεχομένου της ιστοσελίδας που ανήκει στο solarcooking.com, στο blog.solarcooking.com και στους εταιρικούς της λογαριασμούς στα social media. Ως μη δικαιούχοι ορίζονται τα φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες που δεν έχουν σχέση συνεργασίας και δεν έχουν λάβει έγκριση από την εταιρεία μας για τη χρησιμοποίηση των πληροφοριών που υπάρχουν στο solarcooking.com.

Γ. Προστασία καταναλωτή, Λήψη παραγγελίας και Παράδοση προϊόντων

Η επιχείρησή μας έχει εγγραφεί στο Μητρώο Προμηθευτών που συνάπτουν "Συμβάσεις από απόσταση" σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2251/94, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Ο αριθμός Μητρώου Προμηθευτών της εταιρείας είναι 1656/13. Με αυτή τη σύμβαση προστατεύεται ο καταναλωτής, η εταιρεία μας και οι συναλλαγές του μεταξύ των δύο μερών.

Βάσει της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου 2014 και αφορά τα δικαιώματα των καταναλωτών:

• Ο καταναλωτής έχει προθεσμία δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών για να υπαναχωρήσει, αν έχει κάνει αγορές εξ αποστάσεως, χωρίς να αναφέρει τούς λόγους και με μοναδική επιβάρυνση τη δαπάνη επιστροφής του προϊόντος. Ο προμηθευτής, από την πλευρά του, οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής) εντός δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποίαν ενημερώθηκε από τον καταναλωτή ότι αυτός υπαναχωρεί. Αν ο προμηθευτής δεν έχει ενημερώσει τον καταναλωτή για το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 12 μήνες μετά την κανονική προθεσμία των δεκατεσσάρων ημερών.
• Ο προμηθευτής οφείλει να έχει παραδώσει το προϊόν μέσα σε 30 ημέρες από την παραγγελία του, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί άλλη ημερομηνία παραλαβής.
• Ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας του προϊόντος μόνον εάν ο ίδιος προέβη σε κακή χρήση. Για παράδειγμα, αν αποσυσκευάσει το προϊόν, για να δει πώς είναι και αν λειτουργεί, αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνει την αξία του.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται προθεσμία δεκατεσσάρων ημερών στους καταναλωτές για να επιστρέφουν το αγαθό που αγόρασαν μέσω διαδικτύου, με επιστροφή των χρημάτων τους.
• Θεσπίζεται υποχρέωση λεπτομερούς και σαφούς ενημέρωσης των καταναλωτών για το συνολικό κόστος του προϊόντος ή της υπηρεσίας πριν από την πραγματοποίηση της αγοράς στις συναλλαγές που γίνονται μέσω διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω φαξ, μέσω τηλεφώνου και εκτός εμπορικού καταστήματος. Ειδικότερα, οι έμποροι οφείλουν να αναφέρουν το συνολικό κόστος του προϊόντος ή της υπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη δαπάνη (έξοδα μεταφοράς, δασμοί, ΦΠΑ κτλ.)
• Δημιουργείται ενιαίο πανευρωπαϊκό έντυπο υπαναχώρησης, που καθιστά απλή τη διαδικασία υπαναχώρησης σε διασυνοριακές συναλλαγές.
• Αναφέρονται με σαφήνεια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καταναλωτή και τον εμπόρου, σε περίπτωση ακύρωσης μιας σύμβασης.
• Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερωθεί με σαφήνεια για το ποιος πληρώνει τα έξοδα σε περίπτωση επιστροφής των εμπορευμάτων.
• Παρέχεται ειδική προστασία των καταναλωτών σε περίπτωση συμβάσεων πού συνάπτονται διά τηλεφώνου (cold callίng). Η σύμβαση είναι έγκυρη και ισχύει από τη στιγμή που ο καταναλωτής υπογράψει ότι αποδέχεται την προσφορά, ενώ μέχρι σήμερα αρκούσε η προφορική συναίνεση διά τηλεφώνου για την εγκυρότητα της σύμβασης.
• Απαγορεύεται να επιβαρύνονται οι καταναλωτές με επιπλέον κόστος, όταν πληρώνουν με πιστωτική κάρτα. Επίσης, απαγορεύεται οποιαδήποτε επιπρόσθετη χρέωση των καταναλωτών (πέραν της βασικής τιμής χρέωσης), όταν καλούν σε γραμμή εξυπηρέτησης. Ενισχύεται η προστασία των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά προϊόντα (υποχρέωση παροχής ενημέρωσης σχετικά με τη συμβατότητα του περιεχομένου, τις τεχνικές προδιαγραφές του (hardware και του software).
• Θεσπίζεται υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών πριν από την πραγματοποίηση της αγοράς για τα βασικά στοιχεία πού αφορούν μια συναλλαγή (π.χ., το συνολικό κόστος, τον τρόπο πληρωμής και τη διάρκεια της σύμβασης), για αγορές πού γίνονται εντός εμπορικών καταστημάτων.

Το solarcooking.com συνεργάζεται με έναν μεγάλο αριθμό προμηθευτών εντός και εκτός Ελλάδας. Διατηρεί την πλειοψηφία του εμπορεύματος στην αποθήκη του ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό των προϊόντων του το εμπορεύεται κατόπιν παραγγελίας. Η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για την έλλειψη προϊόντων για την οποία δεν έχουμε ενημερωθεί.

Δ. Τρόποι Πληρωμής

Η εταιρεία μας λειτουργεί με τους εξής τρόπους πληρωμής (στην κατηγορία "Τρόποι Πληρωμής"):

1. Αντικαταβολή (πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων)

2. Κατάθεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

3. Πληρωμή με paypal.

4. Πληρωμή μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρομένων καρτών (Visa, MasterCard, Maestro, Electron, American Express)

Ε. Έξοδα αποστολής

Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τον τρόπο αποστολής πέραν από αυτούς που προτείνει η εταιρεία μας (στην κατηγορία "Τρόποι & Έξοδα Αποστολής"), εκτός και αν οι συνθήκες δεν ευνοούν καθόλου τη χρήση του δικού σας τρόπου αποστολής.

ΣΤ. Ακύρωση Παραγγελίας

Ο πελάτης δικαιούται να ακυρώσει ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο την παραγγελία του πριν όμως την αποστολή των προϊόντων.

Ζ. Επιστροφές

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό κατά την παραλαβή του από τον πελάτη, η εταιρεία μας θα προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

1. Θα θέσει ορισμένες ερωτήσεις στον πελάτη ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχει γίνει παρερμήνευση της εμφάνισης ή του τρόπου λειτουργίας του προϊόντος από τον πελάτη.

2. Εφόσον το προϊόν θεωρηθεί ελαττωματικό από την εταιρεία μας, θα επιστραφεί πίσω στα γραφεία μας με δικά μας έξοδα αποστολής.

3. Ο τεχνικός μας θα προχωρήσει στον έλεγχο του προϊόντος για να εντοπιστεί η βλάβη/ατέλειά του. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ελαττωματικό, η εταιρεία μας θα προχωρήσει στην άμεση επισκευή ή αντικατάστασή του.

4. Στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος δε γίνεται επιστροφή χρημάτων. Αν ο πελάτης δεν θέλει να λάβει το ίδιο προϊόν (επισκευασμένο ή αντικατεστημένο με προϊόν ίδιου κωδικού), μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάστασή του με άλλο-ους κωδικούς προϊόντων των οποίων η αξία ισοδυναμεί με την αξία της αρχικής του αγοράς.

Η. Ασφάλεια δεδομένων και συναλλαγών

Γίνεται χρήση πρωτοκόλλου SSL ώστε να διασφαλίζεται η η ασφαλής πλοήγηση των επισκεπτών /πελατών/μελών στην ιστοσελίδα μας και οι συναλλαγές των.

Για την ασφάλεια των ευαίσθητων στοιχείων της πιστωτικής κάρτας, εγγυάται η Paypal.

Θ. Περιορισμός ευθύνης

Προσπαθούμε διαρκώς να σας παρέχουμε ακριβείς και αναλυτικές πληροφορίες για τα προϊόντα και την εταιρεία μας μέσω της ιστοσελίδας μας, του μπλογκ μας και των social media.

Για τα τυπογραφικά λάθη, προσπαθούμε να τα εντοπίζουμε εγκαίρως για να τα διορθώνουμε. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία για την εγκυρότητα κάποιας πληροφορίας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά για να το αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατό.

Ι. Αποδοχή όρων

Οι επισκέπτες/μέλη του solarcooking.com δηλώνουν ότι διάβασαν τους παρόντες όρους τους οποίους και αποδέχονται στο σύνολό τους. Επίσης αναγνωρίζουν ότι οι παρόντες όροι διέπουν το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το solarcooking.com κατά τη διάρκεια της πλοήγησής/συναλλαγής τους στην εν λόγω ιστοσελίδα.

© Copyright 2013, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. Με την υποστήριξη του SigmaSHOP
Powered by kapaweb.gr